Ken je Mij…

Als je jong bent kennen mensen je vaak als de zoon van …. of de dochter van ….Naarmate je ouder wordt ga je steeds meer je eigen leven leiden; druk je steeds meer je eigen stempel op jouw bestaan. Je wordt steeds meer verantwoordelijk voor je eigen gedachten en daden. En dat is zelfs bij de wet geregeld.

Bijzonder is het dat we vandaag de dag soms bijna een dubbelleven leiden… Steeds meer wordt duidelijk dat social media ons een ander leven voorspiegelt dan het in werkelijkheid is. Soms lijkt het alleen maar rozegeur en maneschijn te zijn in het leven van anderen; het leven is zóóóó geweldig…. Berichten worden geliked, en met één klik heb je er weer een heel aantal vrienden bij….

Maar in hoeverre je iemand ECHT kent, is vandaag de dag nog maar de vraag… Vinden we het belangrijker wat een ander van ons vindt dan het volgen van onze eigen identiteit ?
In deze viering gaat het over in hoeverre we elkaar nog kennen; in hoeverre jij gekend bent; in hoeverre je dat ook zelf wilt toelaten…..

Een wereld van verschil…

In een wereld waarin polarisatie mensen in haar greep heeft, lijkt angst beklemmend te werken. Hoe kunnen jij en ik dan nog het verschil maken… ?

Zijn de oude verhalen en een liedje van Typhoon inspirerend genoeg.? Of hebben we meer nodig? Misschien kunnen magneten ons helpen om in een  polariserende wereld toch verbindend het verschil echt maken…Met de juiste ‘Spirit’ is een verandering mogelijk die ons zoveel kracht geeft, dat niets ons kan weerhouden om het verschil toch echt te maken. Wat een wereld van verschil zal dat zijn. Wat een verschil van wereld zal dat geven…

Ik zou je het liefste…

” Er is een tijd van bewaren… en een tijd van opruimen”.
Een oude spreuk (uit Prediker) welke ons elke keer weer bepaalt bij wat waardevol is in ons leven. 

Want alles wat je lief is bewaar je… (toch?)
Langzaam maar zeker vullen de bewaardozen zich met verhalen over het leven van mensen, jong en oud. Als een baken van licht functioneren ze in het leven, om koers te houden. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. 
Hoe waardevol om in dat besef te ontdekken dat we erop mogen vertrouwen dat we bewaard zijn in Zijn handen.


Het verhaal gaat (kerstviering)

Het klinkt alsof het een roddel is, alsof je niet zeker weet of het heeft plaatsgevonden. Het lijkt bijna een ongelooflijk verhaal. Er gebeuren zulke bijzondere dingen in…. Daar kun je met je verstand niet bij……

Het is een soms ongelooflijk bijzonder, maar zeker ook actueel en blijvend verhaal. Kan liefde de spanning tussen een meisje en een jongen overwinnen? En hoe fragiel is de balans soms in ons leven. Waar is dan de mens die verbinding zoekt (en vindt). En dat alles vanwege een Kind, een Godsgeschenk!
In een samenspel tussen de verteller, Maria en Jozef nemen wij u mee door dit kerstverhaal.
Met een mix tussen het oude verhaal en gospel- en popmuziek. Want het verhaal gaat verder… Elk jaar weer….